De nieuwste watertaxi brult niet, maar zoemt (en hij is superschoon)

Hij lijkt op een gewone watertaxi, maar ‘onder de motorkap’ is alles anders. Waar de klassieke geel-zwarte schepen door dieselmotoren worden aangedreven, vaart de nieuwste aanwinst op een elektromotor, aangedreven door waterstof. Dat wordt zoemen, in plaats van brullen.

Een watertaxi in Delft? Voorbijgangers kijken vreemd op als ze de MSXT22 aan de rand van het centrum in een gracht zien liggen. Was Rotterdam niet de thuisbasis? Zeker wel, maar Delft is het thuishonk van Flying Fish en Zepp Solutions, twee bedrijven die veel afweten van elektrische aandrijfsystemen en waterstof. Initiatiefnemer Enviu, een Rotterdams bedrijf dat een uitstootvrije maritieme sector nastreeft, vroeg de Delftenaren deze speciale watertaxi te bouwen.

Read the full article on AD.nl

Contact Us

Have a question about the project, a media inquiry, or interested in teaming up to help us sail the next generation of hydrogen boats to market?

Complete the form below and we will get back to you as soon as possible.

Stay up to date.

We’re revolutionizing maritime propulsion. Compact, silent, durable, emission free.

Interested in following the launch of our existing projects or our latest product line? Join our newsletter to stay up to date.

Get in touch

Interested in exploring collaboration, a media inquiry, or have a technical question you just have to ask?

Get in touch via the form below, we’ll get back to you as soon as possible.